ИКЕМ - Индустриален клъстер "Електромобили" | Петък, 29.03.2024 |

Български  English


Топ 10 причини да притежавате електрическа кола




1. Изминавате по-малко от 60 км. дневно?  За повечето автомобили, а това са около осемдесет процента от тях, реално изминаваните в градски условия километри са по-малко от 60 км. на ден. Електрическите превозни средства от градски тип са напълно подходящи за такава употреба. Бързо придвижване в рамките на няколко пъти през деня.  Дори при натискането на спирачките, батериите на автомобилът Ви се зареждат.

2. Кажете сбогом на вашата бензиностанция. Основно удобство на електрическите автомобили днес е, че не се налага посещение на бензиностанция.

3. Вашето движение с електромобил е с деветдесет и седем процента по-чисто от автомобилите с ДВГ. Електрическите превозни средства (NEVs) произвеждат нулеви CO2 емисии. Така можем да дишаме много по-добре. Този факт изглежда особено привлекателен за градското население, особено в централните райони, в които смога от въглеводороди и азотни оксиди в съчетание, обилно замърсяват въздуха.

   4. Ниски разходи за техническо обслужване. Да не забравяме, че зареждаме гориво поне веднъж седмично, сменяме масла и т.н. Тези дни стават минало, когато се използва електромобил. Просто влезте в колата си, завъртете ключа и вече може да пътувате.

5. Докато почивате през нощта, автомобила се зарежда от електрическата мрежа. За по-малко време от това, което е нужно на нас самите да се наспим добре.  За повечето електрически автомобили и Plug-in хибриди са необходими около 8 часа за пълно зареждане, като се започва от нулев капацитет на батерията. Средното време за зареждане е някъде между 2 и 6 часа в зависимост от разстоянията.

6. Необходими са само няколко „коня” под капака на електрическия автомобил, за да работи той като ракета. Средно има по-малко от 40-50 „коня” под капака на електрическия автомобил. Но не бива да се подценяват, защото се движат изключително бързо, при това тихо. Това означава, че можете да настигнете Porsche 911 и да му прочетете регистрационния номер, в рамките на няколко секунди.

7. По-добра крива на въртящия момент. Ще попитате, какво е това? Много от вас вероятно са запознати с Roadster Tesla Motor's. Тя може да вдигне от 0 до 60 км/ч, за 3.9 секунди, което е много по-бързо от най-бързите автомобили на пътя. Другите по-традиционни електрически автомобили, които не са толкова бързи, не са ви конкуренция в ускорението.

8. Електрическите автомобили са с чудесен дизайн. Има няколко производители на електрически автомобили, които поеха хвърлената ръкавица. Въпреки,  че Toyota Prius е най-продаваният електрически и газов хибриден автомобил в САЩ до момента, той е „грозен” в сравнение с дизайна на някои електромобили.  Разбира се напълно е възможно да конверсираме един прекрасен автомобил от стандартния му двигател – в електромобил.

9. Правителството всъщност ще Ви плаща да шофирате електромобил.  В САЩ примерно, Конгресът разреши данъчни кредити, ако закупите един електрически автомобил. Може да се получи данъчен кредит до 7500 $ за нов електрически автомобил, ако се закупи  през 2011г. Разбира се това е в САЩ, но тези процеси се развиват и в България.

10. Увеличавате Вашата независимост. Едно от предимствата на шофиране на електрическа кола е, че вече не сте чувствителни спрямо цената на петрола, и по този и към цените на бензиностанциите.



Източник: http://www.thecarelectric.com/
 




Виж всички анализи


 
Продукти




Комплектна система за задвижване на електромобили

Комплектна система за задвижване на електромобили


Системата за електрозадвижване обхваща гама с три основни типоразмера на ел. мощност със съответните компоненти - електромотор и контролер.    ‎ oще ...



Виж всички продукти


Анкета с продължение...




Какъв автомобил бихте закупили?


  Чист електромобил с литиево-йонни батерии
  Електромобил с удължен пробег
  Обикновен бензинов или дизелов автомобил
Гласове:


Кой уби електрическата кола? (видео)


Календар - събития




Март 2024
Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб
     
      
ИКЕМ във Facebook








Индустриален клъстер "Електромобили" - Учредители:


ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ БСК -  Петрич Ди-вен Транспортна Електроника Стратекс Екита Ванико ВиДжиЕф


evi
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейски фонд
за регионално развитие
Инвестираме във вашето бъдеще
evi
evi
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА
„Развитие на конкурентоспособността
на българската икономика” 2007-2013
www.opcompetitiveness.bg

Интернет страницата е създадена с финансовата подкрепа на ЕФРР, в рамките на проект „Развитие на Индустриален Клъстер Електромобили” по ДБФП К-02-2/28.09.2011 г.